Koopwoningen 7% duurder in maart

22 april 2020

Bestaande koopwoningen waren in maart 7% duurder dan in maart 2019. Deze prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Stijgende trend prijzen koopwoningen

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In maart 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in maart 45,6% hoger.

De effecten van de coronacrisis op de woningmarkt

In de rapportage prijsontwikkeling van de maand maart lijken de gevolgen van de coronacrisis nog niet tot nauwelijks zichtbaar. Toch publiceerde het Kadaster maandag een onderzoek naar de aanvraag van woninginformatie door particulieren waaruit bleek dat er wel een schrikreactie zichtbaar is geweest. Benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Lees het nieuwsbericht.

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten op de overzichtspagina Nieuws.