KLIC-applicatie is vernieuwd  

Eind augustus is een vernieuwde KLIC-applicatie voor KLIC-meldingen opgeleverd. Met de nieuwe app kunnen grondroerders gemakkelijker kabel- en leidinginformatie opvragen, oriëntatieverzoeken indienen of calamiteiten melden. 

Praktische verbeteringen

De vernieuwde app heeft een aantal praktische verbeteringen. Zo kan de gebruiker makkelijk schakelen tussen een enkele graafmelding en een meeromvattende tracémelding. Alle meldingen kunnen binnen de vertrouwde Mijn Kadaster-omgeving gedaan worden.

Logisch en responsive

Naast nieuwe functionaliteiten is ook de vormgeving van de KLIC-app onder handen genomen. De schermen van de applicatie zijn logischer opgebouwd en voorzien van een overzichtelijke lay-out.

Handleiding niet nodig

De app voorziet de gebruiker van duidelijke informatie en tips. Een handleiding is overbodig. De KLIC-applicatie is geschikt voor tablet en mobiel (responsive) en voldoet aan de wetgeving voor toegankelijkheid (WCAG). 

Bij het ontwikkelproces van de KLIC-applicatie is niet alleen gebruik gemaakt van eigen ontwikkelaars.  Ook zijn waardevolle ervaringen van gebruikers meegenomen. 

Meer informatie?

Het Kabels en Leidingen Informatie Centrum (KLIC) van het Kadaster verstrekt informatie over de ligging van kabels en leidingen. Het doel van KLIC is graafschade te voorkomen.