Kadaster verrast met diversiteit op de werkvloer

14 oktober 2018

Landmeters, grenzen en kaarten. Daar staat het Kadaster om bekend. Maar wist u dat het Kadaster zich sterk maakt voor diversiteit? En hiervoor zelfs bewust werkplekken creëert? Sterker nog: met een publiekscampagne dagen we nu andere organisaties uit om het samen nóg beter te doen.

Kadaster zet diversiteit op de kaart met publiekscampagne

Diversiteit werkt. Bij het Kadaster weten we dat als geen ander. Daarom lanceren we op maandag 15 oktober de campagne 'Diversiteit maakt kwaliteit'. Iedereen heeft immers zijn of haar talenten en kwaliteiten. Ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of beperking. Diversiteit zorgt voor gemotiveerde collega’s die elkaar versterken en geeft creativiteit de ruimte. De publiekscampagne brengt dit nog eens extra onder de aandacht.

De kracht van het verschil

“Diversiteit staat in feite voor de kracht van het verschil”, aldus bestuursvoorzitter Dorine Burmanje. “Als je allemaal dezelfde type medewerkers hebt, liggen gebrek aan creativiteit en motivatie op de loer. Dat is niet goed voor de medewerker, onze klanten en het Kadaster. Een grote variatie in collega’s zorgt voor een voortdurende afwisseling van denkwijzen en het versterken van elkaars talent. Dat werkplezier straalt merkbaar af op de kwaliteit van het werk.”

Talent actief binnen halen

Talent kent geen grenzen. Bij ons staat de individuele ontwikkeling van talent centraal. We stimuleren dan ook diversiteit op verschillende manieren: we verankeren het in ons personeelsbeleid, we committeren ons aan charters als Talent aan de Top en Diversiteit en we maken er actief ruimte voor vrij. Om plekken in te vullen, werken we onder andere samen met Emma At Work (bemiddelt voor mensen met een chronische ziekte of beperking) en met AutiTalent (bemiddelt voor mensen met autisme).

Benieuwd hoe het Kadaster diversiteit op de kaart zet?

Kijk op kadaster.nl/diversiteit en lees meer over de ervaringen van onze collega’s.

Bijvoorbeeld het verhaal van Bastiaan Kieftenbeld, Portfoliomanager CIO Office. Als een van de eerste medewerkers met een visuele beperking, vertelt hij over de uitdagingen waar je als werknemer en werkgever voor staat. Hij zegt daarover: “Ik krijg de vrijheid om in mijn functie dingen anders te doen als dat nodig is. Doordat de randvoorwaarden er zijn om mijn capaciteiten optimaal te benutten, kan ik de meeste dingen gewoon doen.”

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten op de overzichtspagina Nieuws.