Event 'De kracht van gebiedsontwikkeling' zeer succesvol

Het succesvolle event De kracht van gebiedsontwikkeling van 19 mei jl. telde bijna 250 deelnemers en kreeg positieve feedback op inhoud en organisatie.
Event 'De kracht van gebiedsontwikkeling' zeer succesvol

Op donderdag 19 mei vond het event ‘De kracht van gebiedsontwikkeling’ in Groenekan plaats. Het Kadaster stelde tijdens het event de vraag centraal ‘wat kunnen we leren van 100 jaar landinrichting?’ Met als doel om samen de uitdagingen van nu en straks aan te kunnen gaan. De bijna 250 deelnemers waren positief over de inhoud en de organisatie. 

Samenwerken centraal

De dag startte met een plenair gedeelte. Gastspreker en Rijksadviseur Eric Luiten bracht het onderwerp heel dichtbij met zijn verhaal over ‘het landschap van mijn kleinkinderen’. De improvisatie-show van The actor factory bracht de deelnemers vervolgens in een creatieve stemming, ter voorbereiding op de workshops. Hierover werd na afloop onder andere het volgende gezegd: ‘Het impro-cabaret zou vóór het proces van gebiedsontwikkeling verplicht gesteld moeten worden.” En “Ik realiseer me dat ik aan een half plan al genoeg heb... Een vastgetimmerd plan werkt niet.” Mooie eye openers.

Waardevolle inzichten

Tijdens de verschillende workshops gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe we samen de concrete uitdagingen die op ons afkomen aan kunnen pakken. De diversiteit aan gasten – van agrariërs tot provinciale beleidsmedewerkers- werkte stimulerend en leidde tot waardevolle inzichten en energieke discussies. Tijdens het event was er ook ruimte om bij te praten en te netwerken. Ook op Twitter was er volop positieve interactie.

Het vervolg

Binnen het programma ‘De kracht van gebiedsontwikkeling’ publiceren we artikelen en organiseren we dit jaar meerdere events.