De kracht van gebiedsontwikkeling op 19 mei

100 jaar geleden begon de ruilverkaveling in Nederland. Onder de noemer 'De kracht van gebiedsontwikkeling' staat het Kadaster hier dit jaar op verschillende manieren bij stil.
De kracht van gebiedsontwikkeling op 19 mei

Op 19 mei organiseert het Kadaster een event waar de vraag centraal staat wat we kunnen leren van 100 jaar landinrichting om de uitdagingen van nu en straks aan te gaan. Samen met 220 genodigden beleven we de kracht van 100 jaar gebiedsontwikkeling in Fort Voordorp in Groenekan. Het thema van deze dag is dan ook ‘Samen Doen’. De dagvoorzitter is Yves de Boer. In de ochtend worden de aanwezigen geïnspireerd door o.a. een lezing van Eric Luiten, Rijksadviseur. In de middag staan onder andere workshops over klimaatbestendigheid, bedrijventerreinen, financiering en verkavelen in Afrika op het programma. Het belooft een inspirerende dag te worden. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp? Volg ons via #gebiedsontwikkeling.

100 jaar landinrichting

Ook op onze website schenken we aandacht aan 100 jaar landinrichting. We laten u een aantal successen uit het verleden en heden zien, en wat deze successen voor de toekomst kunnen betekenen.