Concrete bijdrage aan wereldwijde geo-informatiestructuur

Vanaf nu is geodetisch adviseur Eva-Maria Unger virtueel gedetacheerd bij het United Nations Committee of Experts on Global Geospatial Information Management (UN-GGIM). Deze samenwerking versterkt de betrokkenheid van het Kadaster bij het UN-GGIM.

Een belangrijke mijlpaal

Sinds de oprichting van het UN-GGIM is het Kadaster hierbij betrokken. Deze samenwerking wordt nu verder versterkt met een virtuele detachering van het Kadaster. Hiermee ondersteunen we het uitvoeringsprogramma van UN-GGIM. Dit is een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen het Kadaster en UN-GGIM.
 

Ondersteunen bij nationale actieplannen

Eva-Maria Unger gaat zich richten op de 2 belangrijke aspecten van het uitvoeringsprogramma van UN-GGIM:

  • het Integrated Geospatial Information Framework (IGIF) 
  • het Framework for Effective Land Administration (FELA)

De nadruk ligt op hoe we landen, met hulp van deze frameworks, kunnen ondersteunen bij het ontwerp en de ontwikkeling van nationale actieplannen. 

Reacties op de detachering

Frank Tierolff, voorzitter raad van bestuur bij het Kadaster: “Het Kadaster heeft altijd actief bijgedragen aan het werk van UN-GGIM, simpelweg omdat het belangrijk is. De detachering van Eva-Maria Unger en haar steun aan het werkprogramma van UN-GGIM is een volgende stap in deze gezamenlijke reis. De detachering belichaamt onze kernwaarde 'gedreven': we moedigen onze medewerkers aan om zich constant te ontwikkelen en tegelijkertijd het publieke belang te dienen.''

Stefan Schweinfest, directeur van de United Nations Statistics Division: “Het jarenlange leiderschap van het Kadaster op het gebied van landregistratie wordt niet alleen wereldwijd erkend, maar ook regionaal en in Europa. Deze virtuele detachering is een nieuwe, praktische, concrete en positieve bijdrage ter ondersteuning van ons wereldwijde programma. En is hopelijk een voorbeeld voor andere landen."

Eva-Maria Unger: “Ik ben dankbaar voor deze kans. De verandering die we nodig hebben om te streven naar het behalen van de Agenda 2030, is gecentreerd rond geo-informatie. Maar er is nog veel werk aan de winkel."

Meer weten over internationale projecten van het Kadaster? 

Lees verder op de pagina Internationaal.