Collega Iris Reimerink wint Geo Prestige Award 2020

Wie is de beste Nederlandse geo-professional van 2020? Volgens vakvereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) is dat onze senior GIS-specialist Iris Reimerink. Ze kreeg de prijs onder meer voor haar werk voor het Rode Kruis.

Voor Rode Kruis bij rampenbestrijding

De jury roemt Iris, omdat ze heeft laten zien hoe je Artificial Intelligence op een praktische manier gebruikt. Uit het juryrapport: “Ze heeft laten zien dat ze op meerdere gebieden inzetbaar is. Daarnaast heeft ze het niet alleen technisch bijzonder vaardig uitgevoerd, maar heeft ze ook in verschillende aansprekende en maatschappelijke relevante projecten getoond meerdere partijen aan deze doelen te kunnen binden. Dat ze het ook voor elkaar heeft gekregen om zichzelf vrij te spelen om op zeer korte termijn dit ook voor het Rode Kruis te doen bij rampenbestrijding, is een extra pré voor de jury.”

“Juiste momentum te pakken krijgen”

Reimerink laat weten het “hartstikke leuk” te vinden de prijs te hebben gewonnen. “Er is oneindig veel innovatie in ons vakgebied mogelijk. Ik denk dat de uitdaging daarin ligt om het juiste momentum te pakken te krijgen. En dat ontstaat als verschillende vakgebieden bij elkaar komen met hetzelfde doel. Denk daarbij aan de energietransitie.”​ 

​Over de Geo Prestige Award 

Voor de Geo Prestige Award wordt jaarlijks gezocht naar de beste Nederlandse geo-professional. De award is in het leven geroepen om:

  • vakmensen te eren en te waarderen
  • innovatie te stimuleren
  • de volgende generatie aan het geo-domein te binden

Meer weten?

Terzake 

Dit artikel verscheen in de digitale Terz@ke van december 2020. Meer artikelen lezen? Ga naar de pagina Terzake

Terzake nieuwsbrief ontvangen? 

Wilt u maandelijks de digitale Terz@ke in uw mailbox ontvangen? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief