BGT beschikbaar als linked data

18 november 2020

Met de lancering van BGT als linked data, zijn alle grote geo-basisregistraties beschikbaar als linked data. Het grote voordeel is dat de data in combinatie met andere geo-basisregistraties en data, zoals de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), bevraagd kan worden. De data  wordt per kwartaal vernieuwd en afhankelijk van de gebruikerswensen in de toekomst mogelijk meer real time.

Meer weten?

Mogelijkheden dataset

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met deze dataset? BGT als linked data (dataset met SPARQL endpoint) en een viewer (browser) op het BGT datamodel vindt u op de website labs.kadaster.nl.

Lancering tijdens DiS online

Tijdens het event DiS-online op 10 november lanceerden wij de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) als Linked Data (DiS staat voor Doorontwikkeling in Samenwerking). Meer dan 100 mensen van diverse organisaties waren aanwezig, een record voor DiS online. U leest hier meer over op de website geobasisregistraties.nl.

Neem contact op over ervaringen en toepassingen

We verwachten met de lancering van de linked data het gebruik van geodata een stimulans te geven. Daarom zijn we zeer benieuwd naar gebruikerservaringen en toepassingen. Wij horen hier graag over. Wilt u ons dit laten weten? Of hebt u hier vragen over? Neem dan contact op via de website geoforum.nl.