BAG linked data elke dag actueel en via een API beschikbaar

De proefperiode waarbij de Basisregistraties Adressen Gebouwen (BAG) als linked data wordt aangeboden is afgelopen. BAG wordt nu elke dag bijgewerkt en is via een API beschikbaar.

Om ervoor te zorgen dat wij deze dienstverlening zo goed mogelijk aan kunnen bieden, is de BAG-API alleen door u te gebruiken met een gratis basisregistraties API-key. Deze key kan voor zowel de BAG-API als de BRT-API gebruikt worden. Wij gebruiken deze key alleen om inzicht te krijgen in het gebruik van de API. Bijvoorbeeld welke coördinatenstelsels en filtermogelijkheden het populairst zijn. Maar ook om u te kunnen waarschuwen bij incidenten, of als een nieuwe versie niet meer is terug te draaien naar een vorige versie.

Sinds ons vorige nieuwsbericht van 1 februari 2017, waarin we schreven dat BAG beschikbaar is als linked data, zijn 120 API-keys uitgegeven.

Meer weten?

Meer informatie over de API-key en hoe u deze aanvraagt vindt u op het PDOK Data Platform (link opent een nieuw tabblad)

U vraagt een API-key aan per e-mail. Hierbij stellen wij het op prijs als u laat weten wie u bent en wat uw motivatie is om deze API te gebruiken.