BAG beschikbaar als Vector Tiles

Op 12 september lanceren wij een nieuw product: de BAG Vector Tiles. Hiermee kunt u BAG informatie uit de Landelijke Voorziening als kaartlaag in uw eigen GIS applicatie gebruiken. U kunt hier gratis gebruik van maken. 

Wat kunt u met de BAG Vector Tiles?

Als gebruiker van een GIS applicatie laadt u de Vector Tiles in om BAG data zoals de geometrie van een pand of de locatie van verblijfsobjecten, ligplaatsen of standplaatsen te tonen. Vervolgens kunt u zelf de kaart stijlen, door bijvoorbeeld de verschillende statussen of gebruiksdoelen in een andere kleur te tonen.  

 

Inhoud van de BAG Vector Tiles

De Vector Tiles bevatten alle actuele voorkomens uit de Landelijke Voorziening BAG. Daarnaast bevatten de BAG Vector Tiles afgeleide gegevens die niet in de BAG zelf zijn vastgelegd, namelijk:

  • aantal verblijfsobjecten per pand 
  • oppervlakte van het grootste verblijfsobject in een pand (gegeven oppervlakte_min)
  • oppervlakte van het kleinste verblijfsobject in een pand (gegeven oppervlakte_max)
  • gebruiksdoelen per pand (afgeleid van de verblijfsobjecten)

De Vector Tiles worden dagelijks geüpdatet en aangeboden in drie verschillende projecties (RD, Webmercator en ETRS89). 

Wat zit er niet in de Vector Tiles?

Met de BAG Vector Tiles ziet u niet alle BAG-gegevens. Bij een verblijfsobject ziet u maximaal 1 gerelateerd pand en per adresseerbaar object ziet u 1 adres. Ook worden historische gegevens van BAG-objecten niet geleverd.

BAG Vector Tiles bekijken

Om de mogelijkheden van de BAG Vector Tiles te laten zien, is een PDOK Vector Tile Viewer beschikbaar. Hierin kunt u de Vector Tiles bekijken en naar eigen wens aanpassen.

BAG Vector Tiles gebruiken (API)

De BAG Vector Tiles bestaan uit de OGC API Tiles en de OGC API Styles. Deze zijn direct te gebruiken via de webpagina van PDOK. Meer informatie over de BAG Vector Tiles kunt u vinden op onze productpagina. Hier vindt u ook een werkinstructie voor het gebruik van de BAG Vector Tiles in een GIS-applicatie.