Automatisch vullen Wijkpaspoort voor gemeenten

Het Wijkpaspoort Warmtetransitie is een infographic met data die gemeenten helpt om inzicht te krijgen in lokale informatie over de energietransitie.
Samen met de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) werkten we aan een doorontwikkeling: een datavoorziening om het kwantitatieve deel van het Wijkpaspoort automatisch te vullen. 

Bijwonen online lancering datavoorziening? 

Op donderdag 28 januari lanceren het Kadaster en de VNG de datavoorziening tijdens een online presentatie van 14.00 tot 15.00 uur. Wilt u hier digitaal bij aanwezig zijn?
Meld u dan aan voor de presentatie via de website Aardgasvrijweken.nl

Kwantitatieve deel gevuld met datavoorziening

“We zien dat het ontwikkelde format voor het Wijkpaspoort al veel wordt gebruikt”, vertelt key-accountmanager Sjoerd Radersma van het Kadaster. 
“De datavoorziening maakt het gemeenten en adviesbureaus nóg gemakkelijker. Hiermee kun je heel snel het kwantitatieve deel van het Wijkpaspoort vullen voor een wijk naar keuze. Vervolgens voeg je nog de kwalitatieve en eventueel wijk-specifieke gegevens toe. Dat geeft vrij snel een compleet beeld voor bijvoorbeeld de transitievisie of gesprekken met de wijk.”

Over het Wijkpaspoort Warmtetransitie

In 2021 moeten alle gemeenten een transitievisie warmte hebben opgesteld. Hierin staat onder meer welke wijken wanneer van het aardgas overgaan op een andere warmtevoorziening. Het Kadaster wil gemeenten helpen om hierbij de juiste keuzes te maken. Daarom ontwikkelden wij vorig jaar het Wijkpaspoort Warmtetransitie, waarin alle lokale informatie overzichtelijk bij elkaar komt.
Lees meer op de pagina Wijkpaspoort Warmtetransitie