Alliantieovereenkomst met CBS

Op 14 juni sloten we met het CBS een alliantie die de bestaande samenwerking verder verdiept. Deze alliantie biedt de maatschappij een bron van zekerheid en betrouwbaarheid. Iedereen kan vertrouwen en bouwen op onze data.

We werkten al heel intensief samen met het CBS. Het CBS gebruikt namelijk onze data voor zijn statistieken. Tjark Tjin-A-Tsoi, directeur-generaal van het CBS en Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter van het Kadaster, spreken met deze alliantieovereenkomst uit om elkaar ook in de toekomst verder te versterken bij de verkenning naar maatschappelijke vraagstukken. 

Vertrouwen en bouwen op onze data

Een primair doel van de alliantie is om te innoveren om zo rijkere informatie aan te bieden aan iedereen die inzicht nodig heeft en/of beleidskeuzes moet maken. Tjin-A-Tsoi: “CBS en het Kadaster bundelen hun krachten bij het creëren van een nog hoogwaardiger data-infrastructuur in Nederland”. 
Burmanje: “Beiden zijn we een autoriteit op ons vakgebied. Met deze intensieve samenwerking krijgt de maatschappij er een bron van zekerheid en betrouwbaarheid in open netwerken bij. Gebruikers kunnen vertrouwen en bouwen op onze data en het vergroot de innovatiekracht. We kijken ernaar uit om uitdagingen aan te gaan die de nieuwe tijd met zich meebrengt. We hebben er vertrouwen in dat deze alliantie de mogelijkheid biedt om van elkaar te leren en samen sterke structuren neer te zetten in een data-georiënteerde samenleving.”

Nieuwsgierig wat deze alliantie concreet betekent? Lees dan het interview met de alliantiemanagers van het CBS en het Kadaster.