Nieuwbouwhuizen langs gracht

Gebouwen

Het Kadaster registreert gegevens over vastgoed in Nederland. Hierdoor beschikken we over veel informatie over huizen en gebouwen. Deze vastgoedgegevens uit de Basisregistratie Kadaster kunt u opvragen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de koopsom of eigenaar.

Particulier

 1. Woning

  Wilt u een huis kopen of verkopen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Bij het Kadaster vindt u veel nuttige informatie over bijvoorbeeld de waarde of beperkingen in gebruik.

Thema-informatie

 1. BRK

  De Basisregistratie Kadaster (BRK) bestaat uit de kadastrale registratie en de kadastrale kaart.

 2. BAG

  Gemeenten zijn bronhouder van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en stellen informatie uit deze registratie beschikbaar via de Landelijke Voorziening BAG (LV BAG). Het Kadaster beheert de LV BAG.

Producten

 1. Kadastraal bericht eigendom

  Wie is de eigenaar of gerechtigde van een perceel? Wat is de oppervlakte? Zijn er beperkingen voor gebruik? U leest het in het Kadastraal bericht eigendom. Nuttige informatie als u een huis wilt kopen.

 2. BAG Web

  Met BAG Web kunt u online de administratieve gegevens van objecten in de Landelijke Basisregistraties Adressen en Gebouwen raadplegen.

 3. Woningtransacties

  Woningtransacties geeft u een overzicht van transacties op de particuliere woningmarkt. U kunt per gebied van uw keuze vanaf 1993 een overzicht opvragen.

 4. Hypothekenscan Nederland particuliere woningmarkt

  Inzicht in de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en de belangrijkste hypotheekverstrekkers met een abonnement op de Hypothekenscan Nederland particuliere woningmarkt.

Is dit niet wat u zoekt? Kijk bij het overzicht van alle producten van het Kadaster.