Makelaars Vrijehuizenmarkt willen kopers prikkelen

Pijnenborgh en Sijbers zijn lid van Vrijehuizenmarkt. Dit is een franchiseorganisatie voor makelaars en taxateurs. De organisatie heeft 10 kantoren in Nederland.

Woningmarkt trekt aan

Het werkgebied van Pijnenborgh en Sijbers is Peel en Maas en Horst aan de Maas. Het aantal woningtransacties neemt toe, de woningprijzen stijgen. Ook voor jongeren en starters op de woningmarkt. “Jongeren willen niet klussen. Die zoeken een woning waar je zo in kunt”, aldus Pijnenborgh. Een goede reden voor een sterke presentatie bij verkoop van een woning. “De potentiële koper moet worden geprikkeld. En beelden helpen daarbij.”

Visuele presentatie is de kern

Pijnenborghs achtergrond als fotograaf helpt bij het visualiseren: “Maak gebruik van beelden die de potentie van een ruimte laten zien. Ga verder dan alleen een woning te Photoshoppen. Durf ook samen met de verkoper daadwerkelijk te verbouwen. Bij een gedateerde inrichting helpt het inhuren van een styliste. Zo kun je de mogelijkheden laten zien en de woning naar het nu brengen.”

“Informatie moet op orde zijn”

Ook moet de informatie over de woning op orde zijn, stelt collega Sijbers: “Het opvragen van eigendomsgegevens en de kadastrale kaart bij het Kadaster is onontbeerlijk. Door in de voorbereiding gebruik te maken van kadastrale informatie toon je een proactieve houding en je interesse naar de klant. Hiermee neem je de klant serieus. Dit betekent overigens voor mij ook dat ik een opdracht niet aanga als de verkoper een verkoopprijs voor ogen heeft die niet realistisch is.”

Volledigheid en betrouwbaarheid

“Door het opvragen en doornemen van de eigendomsakte van de verkoper weet je of er nog bijzonderheden aanwezig zijn”, zo vervolgt Pijnenborgh. “Denk hierbij aan verwijzing naar erfdienstbaarheden of kwalitatieve verbintenissen. Of een bodemonderzoek wanneer er een tankopslag is vermeld. Voor een goede waardebepaling vragen wij verkoopprijzen op. Naast kadastrale informatie maken we ook gebruik van gegevens uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen, zoals bouwjaar en vierkante-meter-bebouwingsoppervlakte. Met de bron Kadaster weten we dat we volledige en betrouwbare informatie opvragen. Een optimale klantpresentatie in combinatie met de juiste vraagprijs en een proactieve makelaar zorgt voor verkoop!”

Gepubliceerd in Terzake november 2015